ISAE 3402 type 2 verklaring

door | apr 24, 2020 | Nieuws, Projecten

ISEA

MHASMO is trots en blij met het ontvangen van de ISAE 3402 type 2 verklaring. Met het behalen van deze type 2 verklaring heeft MHASMO het gehele ISAE traject succesvol afgerond.

Wij zijn trots omdat dit bijdraagt aan het verder professionaliseren van de MHASMO organisatie. Met het voldoen aan de eisen die gesteld worden voor het behalen van ISAE type 2 verklaring hebben klanten een nog grotere zekerheid over de hoge kwaliteit van het service niveau van MHASMO.

De doelstelling van het International Standard on Assurance Engagement ( ISAE) 3402 is namelijk het geven van zekerheid. En wel zekerheid over de kwaliteit van de interne beheersingsmaatregelen die verband houden met de diensten die MHASMO als service organisatie levert. Het gaat in het geval van MHASMO dan onder andere om de Managed Service – en SAAS diensten die wij leveren.

Wij zijn blij met het behalen van deze verklaring omdat het bevestigt dat de beheersmaatregelen die MHASMO heeft genomen ook daadwerkelijk effectief zijn.

ISAE 3402 kent namelijk twee typen rapporten. Bij het ISAE Type 1 rapport wordt een onderzoek gedaan naar de opzet en het bestaan van beheersmaatregelen. Hierbij gaat het om een beschrijving en een daadwerkelijke implementatie van de gewenste beheersmaatregelen. Voor het behalen van de ISAE Type 2 verklaring geldt echter dat de effectieve werking van de bestaande  beheersmaatregelen over een bepaalde periode moet worden aangetoond.  Dit door middel van onderzoek binnen MHASMO door de organisatie die de audit uitvoert. In ons geval Audit Connect. Bij de audit zijn geen afwijkingen geconstateerd.

Wij willen ook de mensen van Audit Connect bedanken voor  de prettige samenwerking en het  begeleiden van MHASMO in dit traject. En een compliment aan alle MHASMO medewerkers die hun bijdrage hebben geleverd om deze prestatie te realiseren.

Mocht je meer willen weten over wat ISAE 3402 kan betekenen voor jouw organisatie, neem gerust contact met ons op.

15 + 7 =