Annemieke Pels is Financieel en Facility Manager van Van Linschoten Specialisten. Het zelfstandig behandelcentrum (ZBC) KNO Van Linschoten Specialisten is een focuskliniek voor Keel-, Neus en Oorheelkunde. Zij werken kleinschalig maar zijn daardoor zeer efficiënt en leveren zorg van hoge kwaliteit.

Vrijwel alle KNO aandoeningen kunnen bij hen worden behandeld omdat zij poliklinische en operatieve (narcose) zorg in eigen beheer uitvoeren. Zij leveren zorg op maat voor iedere leeftijd van jong tot oud op acht vestigingen.

  Wat was de vraag?

Van Linschoten Specialisten ging over naar een centraal EPD (Elektronisch Patiënten Dossier). De huidige ICT infrastructuur was hier niet op voorzien en zij waren op zoek naar een ICT partner die er voor kon zorgen dat de verschillende locaties op een veilige en betrouwbare manier aangesloten konden worden op dit EPD.

  Hoe hebben we geholpen?

Door middel van het centraliseren van de basis kantoorautomatisering met Citrix XenApp is een platform neergezet waarop Van Linschoten Specialisten beveiligd kan inloggen en werken met voor hen relevante kantoorautomatisering en EPD. Op het platform is alle randapparatuur aangesloten en met beveiligde lijnen afgeschermd. Hiermee hebben de medewerkers op elke locatie hun eigen veilige werkomgeving.

Door ook de lokale kantoor automatisering op te nemen in deze chain is een volledig centraal beheersbaar en betrouwbaar ICT infra ecosysteem gebouwd.

  Het resultaat

De medewerkers van Van Linschoten Specialisten kunnen nu op een eenduidige manier de benodigde applicaties en het EDP benaderen.

Hiermee is voor de gebruikers op de verschillende locaties een herkenbare en veilige omgeving gecreëerd waarmee zij hun klanten kunnen bedienen.

Door een hoge mate van standaardisering is de stabiliteit en beheersbaarheid van de ICT significant vergroot.