Climate-KIC is een EU-initiatief dat opgericht is om een kennis en innovatie community op te zeten voor het  bevorderen van een circulaire en CO2-vrije economie.

Climate-KIC: staat voor Climate Knowledge en Innovation Communities.

Ze ondersteunen studenten en/of start-ups vanuit de academische wereld door innovatie te transformeren in een product of dienst. Het uiteindelijke doel is dat de technologie bij zal dragen in de strijd tegen klimaatverandering.

Ondersteunt door The European Institute of Innovation and Technology, identificeren en ondersteunen ze innovatie die de samenleving helpt de klimaatverandering te matigen en aan te passen. Het uiteindelijke doel is dat technologie en process innovation bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.
Ze brengen partners van het bedrijfsleven, de academische wereld en de publieke en non-profitsector samen om expertisenetwerken te creëren, waardoor innovatieve producten, diensten en systemen kunnen worden ontwikkeld, op de markt gebracht en scaled-up voor impact.

Climate-KIC zit verspreid over heel Europa, met kantoren in Londen, Parijs, Berlijn, Zwitserland, Nederland, Denemarken, Spanje, Hongarije, Italië, Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

  Wat was de vraag?

Climate KIC beschikt over veel websites en platformen waarop de community wordt gehost.
De vraag was of wij een uniforme en gestandaardiseerde omgeving wilden ontwerpen waarop alle websites gehost konden worden zodat men beter in-control was en optimale continuïteit gegarandeerd is. MHASMO moest daarbij de verbindende factor worden tussen de ontwikkelaars, de onderliggende opensource techniek en de klant.

  Hoe hebben we geholpen?

MHASMO heeft Climate-KIC volledig ondersteund en ontzorgd in het migreren en consolideren van alle websites binnen één omgeving.
Daarnaast is een volledige ontwikkel-, acceptatie- en test-straat opgezet die ontwikkelaars kunnen gebruiken voor het ontwikkelen en testen van nieuwe software-releases van de verscheidene platformen.

  Het resultaat

MHASMO have been working with Climate-KIC since March 2018. During this time, I have found them to be responsive, pro-active, flexible and supporting me when things come up out of the blue. They are particularly knowledgeable about our web platforms and the requirements to host efficiently. The team is friendly and knowledgeable. I enjoy working with them.”

Esen Khan
Web Manager, Climate-KIC