Managed WiFi

MHASMO heeft jarenlange ervaring met de uitrol en het beheer van WiFi binnen grote kantoor- en schoolgebouwen. Bij MHASMO kun je met een gerust hart jouw WiFi netwerk uit handen geven of samen met MHASMO beheren. MHASMO staat ervoor in dat jouw verbindingen excellent en betrouwbaar werken. Mij onze servicegerichte organisatie staat de klant altijd centraal. Al onze diensten worden geleverd met ruime ondersteuning, advies, bijsturing en servicelevels.

MHASMO biedt een betrouwbaar netwerk met een bereik tot de verste hoeken van het gebouw. Wij selecteren de beste producten die aansluiten bij jouw behoeftes en dragen zorg voor de uitrol van WiFi Access points en WiFi Access controllers.

Met de Managed WiFi dienst van MHASMO leg je de verantwoordelijkheid voor een goed functionerende WiFi omgeving bij de juiste partij. Wij beginnen een dergelijk traject met de volgende stappen:

 

Stap 1 In kaart brengen van wensen, eisen en mogelijkheden;
Stap 2 Inmeting van gebouw met heat map. Hier worden ook mogelijke storingsbronnen in kaart gebracht;
Stap 3 Voorstel voor uitrol en beheer voor vaste prijs;
Stap 4 Uitrol;
Stap 5 Nameting heat map en eventuele aanpassingen;
Stap 6 Managed WiFi;

 

Met de MHASMO Managed WiFi dienst worden de volgende werkzaamheden op regelmatige basis uitgevoerd:

• Firmware updates access points;
• Firmware updates access controller;
• Wifi capaciteitsbeheer (radiokanalen management, aantal users per AP);
• Beveiligingsadvies;
• Ethernet capaciteitsbeheer (backhaul netwerk waar de AP’s overheen praten, belasting op het bedrade netwerk tussen AP en de andere diensten);
• Accountbeheer (aanmaken nieuwe users voor bijv. personal Pre Shared Key netwerken);
• Wachtwoordbeleid (roteren wachtwoord op wifi netwerk elke paar maanden);
• Monitoring op access points, aantal clients met slechte signalen;
• Beveiliging met 802.1x icm Windows Active Directory (mits gevraagd door klant, en AD beschikbaar);

Kortom: wij dragen zorg voor een goed ingericht en werkend WiFi netwerk.

Het Fons Vitae Lyceum kan nu zelf op heel veel vlakken het beheer over de cloudomgeving voeren. Maar dit resultaat was niet mogelijk geweest zonder de degelijke en stabiele basis van het (WiFi-) netwerk. Voor technische expertise op met name connectiviteit blijft MHASMO een belangrijke partner. Ook wordt bij grotere projecten altijd advies ingewonnen. MHASMO kan op elke ICT gebied flexibel meedenken, op grote – en kleine schaal. Dat maakt de samenwerking met MHASMO blijvend waardevol.
Joppe van Daalen

Coördinator ICT

Meer weten?

Wil je meer weten over onze Managed WiFi dienst? Neemt dan contact op met een van onze WiFi engineers. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk reageren.