Wetenschappelijk Forum UMC

Het UMC Utrecht loopt met haar scanner infrastructuur wereldwijd voorop en is voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen van digitale pathologie. Dit om onder andere de kwaliteit van de patiëntenzorg te verbeteren. De innovatieve inzet van het inscannen van weefsel coupes is hier een goed voorbeeld van.

Wat was de vraag?

De afdeling pathologie van het UMC Utrecht was opzoek naar een infrastructuur voor de distributie van digitale microscopische scans van weefsel (vanwege de microscopische resolutie zijn dit per definitie grote afbeeldingen). Deze zogenaamde coupes werden in het verleden per post aangeleverd voor consultatiedoeleinden. Uiteindelijk zullen steeds meer consultaties digitaal gedaan worden en zal dit de huidige manier van werken overnemen.

Hoe hebben we geholpen?

Op het MHASMO platform draait hiervoor de mScope applicatie van de Canadese firma Aurora. Deze applicatie geeft gebruikers tevens de mogelijkheid om op een zeer gebruikersvriendelijke manier met panels van deskundigen scans van coupes te bespreken. MHASMO verzorgd proactief beheer van de omgeving. Op deze wijze kan het UMC zich volledig richten op de doorontwikkeling van deze toepassing.

Het resultaat

Dr. Andre Huisman Onderzoeker/IT Manager van de Afdeling Pathologie UMC Utrecht: “Wij hebben voor MHASMO gekozen vanwege de flexibele houding, deskundigheid en de schaalbaarheid van de geboden oplossing op het gebied van hosting.”

Voor meer informatie over mScope: www.auroramsc.com, afdeling pathologie van het UMC Utrecht: www.pathologieutrecht.nl. Het mScope platform van het UMC Utrecht is te bereiken op het volgende webadres: www.pathoconsult.nl.

Project details

Apr 16, 2014
UMC Utrecht
http://umcutrecht.nl/

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?