E-Zorg Cloud SLS

SLS Communicatie Diensten levert de dienst UI-Online. UI-online is een digitaal platform gericht op patiëntenvoorlichting. Het platform bevat allerlei soorten teksten over geneesmiddelen. Het platform is te benaderen via een webinterface en een XML-koppeling. Ruim 1400 apothekers in Nederland en 400 apothekers in België, hebben op deze manier 24×7 toegang tot actuele geneesmiddelen informatie. Deze informatie wordt geïntegreerd in de receptverwerking van de apotheekinformatiesystemen (AIS) van Euroned, Microbais en Caresoft.

Wat was de vraag?

UI-online is een relatief nieuwe webapplicatie en het gebruik hiervan is groeiende. SLS was opzoek naar een platform dat kon meegroeien naar gebruik en voldoende garanties kon bieden op het gebeid van up-time. Er diende een koppelingen te worden gemaakt naar het E-zorg netwerk en het platform moest proactief beheerd worden om onderbrekingen tot een minimum te beperken.

Hoe hebben we geholpen?

Er is gekozen om het hosting platform in te richten op basis van virtualisatie. Op deze manier kan het platform eenvoudig meegroeien met het gebruik en wordt er enkel geïnvesteerd in de noodzakelijke resources. Daarnaast heeft virtualisatie het voordeel dat er eenvoudig een OTAP-omgeving (Ontwikkel, Test, Acceptatie & Productie) ingericht kan worden. Dit is van belang bij een in ontwikkeling zijnde applicatie. MHASMO levert de Managed Hosting faciliteiten en het support op de UI-online omgeving. Daarnaast voorziet MHASMO, SLS van (technisch) advies. Het UI-online cluster bestaat momenteel uit een combinatie van meerdere Windows en Linux servers. Dit is noodzakelijk, omdat de UI-online webapplicatie Open Source is, maar de productinformatie in PDF wordt aangeleverd.

Het resultaat

Luuk Roelofsen, operationeel manager van SLS Communicatie Diensten: “MHASMO heeft ruime ervaring met virtualisatie en heeft ons uitstekend geadviseerd over de inrichting en groei van de omgeving. Daarnaast is het flexibele karakter van de dienst en de achterliggende organisatie van meerwaarde voor onze bedrijfsvoering.”

Meer informatie over de dienstverlening van SLS en UI-online is te vinden op: www.slsweb.nl

Project details

Apr 16, 2014
E-Zorg
http://www.ezorg.nl/

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?